Dr. Tsorbatzoglou Fotini

ügyvédjelölt
Dr. Tsorbatzoglou Fotini

Dr. Tsorbatzoglou Fotini vagyok, ügyvédjelölt. 2022. májusában végeztem a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi kar jogász szakán. Egyetemi tanulmányaim során igyekeztem minél több tudást magamba szívni az engem körülvevő jogászokkal, tanárokkal és diáktársaimmal történő, inspiráló interakciók során. A 2017/2018-as félévben elnyertem az Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíját, ami hatalmas motivációt adott tanulmányaim folytatásához.

A hivatás magja azonban azt hiszem sokkal régebben lett elvetve. Kiskoromban még nem tudtam, hogy egyszer majd ehhez a szakmához vezet az út, de azt valahogy mindig is éreztem, hogy van egy megmagyarázhatatlan frusztrációm minden egyes igazságtalannak vélt helyzetben. Minden porcikám azt súgta, hogy keljek azok védelmére, akiknek szükségük van rá. Egyik nagyon meghatározó emlékem egy debreceni játszótérhez köthető, ahova egy hétvégi délután Anyáék elvittek engem és a kishúgomat játszani. Ott történt ugyanis, hogy az akkori „nagyok” kipécézték a húgomat és nem engedték csúszdázni. Én nagytesó lévén, szívemben az igazságtalanság érzésével azt éreztem, hogy egyszerűen muszáj odamennem. Egyedül voltam öt nagyobb gyerek ellen. Azon a délután, azon a bizonyos csúszdán a húgom bérelt helyet kapott. Sosem felejtem el azt az ölelést, amit tőle kaptam azért, hogy kiálltam mellette. Azt hiszem az az ölelés ültette el bennem a magot, amely szépen lassan, az idő előrehaladtával csírává, tervvé, majd diplomává és végül hivatássá nőtte ki magát.

Ha három szóban kellene jellemeznem magam, ezek a következők lennének: lelkes, kíváncsi és kitartó. A lelkesedés visz előre, a kíváncsiság segít leásni a dolgok mélyére, a kitartás pedig mindig azt súgja: sose adjam fel.

Jó érzés segíteni másoknak, elindítani őket egy úton, segíteni őket a továbblépésben vagy akár a lezárásban is. Ez az érzés ad erőt a mindennapokban.

Az Irodában még egyetemi tanulmányaim során gyakornokként kezdtem el dolgozni, majd a diploma megszerzése óta ügyvédjelöltként erősítem, támogatom csapatunkat. 2023. februárjában megszereztem az adatvédelmi tisztviselő címet is, így nem csak jogi, hanem adatvédelmi kérdések esetén is bizalommal fordulhatnak hozzám. Kollégáimmal dolgozni megtiszteltetés, öröm és soha véget nem érő tanulás, amiért köszönettel tartozom.

„Célunk, hogy ügyfeleink egyértelműen tisztában legyenek jogi lehetőségeikkel, ahol is ügyvédként szívesen végigvezetjük őket a jogi ügyeken, a legbonyolultabb üzleti tranzakcióktól kezdve a legegyszerűbb eljárásokig.”

További tartalmak Irodánk tagjai

Dr. Micskey Ügyvédi Iroda I Debrecen Jogi tanácsadásra van szüksége?

Mi meghallgatjuk a problémáját, majd ismertetjük a megoldás irányát és az együttműködés kereteit.