Gyakori kérdések

Hasznos tudnivalók. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket ügyfeleink tesznek fel nekünk.
 • A Dr. Micskey Ügyvédi Iroda a megfelelő ügyvédi iroda számomra?

  Az Ön és ügye képviseletére szolgáló ügyvédi iroda kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amelyet meghozhat. Tisztában vagyunk vele, hogy ügye fontos Önnek, és ha kiválasztja a megfelelő céget és ügyvédet az Ön képviseletére, ez megváltoztathatja ügyét. A Dr. Micskey Ügyvédi Iroda egy debreceni ügyvédi iroda, amely jogi és üzleti megoldások teljes skáláját kínálja ügyfeleinek. Integrált üzleti, peres, adó-, ingatlan-, valamint munkajogi szolgáltatásokat nyújtunk, 5 elkötelezett jogásszal, több mint 20 éves tapasztalattal. Mivel egy rugalmas „butiq” ügyvédi iroda vagyunk, képesek vagyunk megfelelő erőforrásokat és időt fordítani ügyének intézésére.

 • Milyen típusú ügyekkel foglalkozik az Ön ügyvédi irodája?

  A Dr. Micskey Ügyvédi Irodánál a peres eljárások minden szintjén kezeljük az ügyeket. Integrált üzleti, peres, adó-, ingatlan-, valamint munkajogi szolgáltatásokat nyújtunk. Több ügyfelünk van az agrár, sport, építőipar, pénzügy szektorból.

 • Mióta dolgozik a szakmában ügyvédként?

  2002 óta dolgozik ügyvédként az iroda alapítója Dr. Micskey István. Az iroda jelenlegi formája 2017 óta működik. Szakértelme és a joggyakorlat elmélyült ismerete együttesen nyújt megbízható jogi hátteret azoknak, aki hozzánk fordulnak segítségért. Az ügyvédi irodában jelenleg az irodavezető Dr. Micskey István ügyvéd munkáját négy ügyvédjelölt segíti, egyes ügyeken pedig közösen dolgozunk könyvviteli, adószakértői és adatvédelmi szakértő partnereinkkel.

 • Be kell jönnöm az irodájába, és személyesen találkoznom kell önnel, hogy elvállalja az ügyem és jogi szolgáltatásban részesüljek?

  Nem szükséges, de előnyös, hogy ha ellátogat irodánkba, így megismerkedhet az Ön ügyén dolgozó munkatársakkal. Ha azonban ez nem lehetséges, elektronikus úton is tarthatjuk a kapcsolatot így időt és pénzt takaríthat meg.

 • Milyen nyitvatartással dolgozik?

  Nyitvatartásunk hétfőtől péntekig 8:00 és 17:00 óra között tart. Ha konzultációra lenne szüksége, kérem egyeztessen időpontot velünk, hogy nyugodt körülmények között beszéljük meg ügyét. E-mailen vagy telefonon is kapcsolatba léphet velünk. Írjon ugyved[kukac]micskey.hu címre. Igyekszünk legkésőbb a következő munkanapig válaszolni, vagy hívjon minket a +36 70 555 6611-es telefonszámon.

 • Felszámítanak díjat a konzultációkért?

  Igen. Ha egyszeri konzoltációról van szó, általában óradíjban számoljuk ki a tanácsadás díját, az aktuális óradíjról nyugodtan érdeklődjön munkatársainktól.

  Ha az ügy folytatást igényel, meghallgatjuk az Ön problémáját, majd. részletesen felmérjük az ügyet. Ehhez lehet dokumentációkat is bekérünk, ezek után ismertetjük a lehetőségeket és azt is milyen költségvonzata lesz az ügynek a továbbiakban.

 • Mennyibe kerülnek az ügyvédi költségek?

  Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legköltséghatékonyabb jogi képviseletet biztosítsuk. Óra-, eseti és átalánydíjas megállapodásokat tudunk kötni, ez mindig egyedi. Az ügyfél igénye és ügyének típusa határozza, melyik díjazás lesz a legmegfelelőbb forma.

  Ehhez mi meghallgatjuk az Ön problémáját, majd. részletesen felmérjük az ügyet. Ha szükséges bekérjük a kapcsolódó dokumentációkat is, ezek után ismertetjük a lehetőségeket és azt is milyen költségvonzata lesz az ügynek a továbbiakban.

 • Mit kapok az ügyvédi díjért cserébe?

  Ügyvédi díjért cserébe az ügye a Dr. Micskey Ügyvédi Iroda jogászainak professzionális figyelmét kapja, akik a peres eljárások minden szakaszában jártasak. Célunk, hogy egyértelműen tisztában legyenek jogi lehetőségeikkel, ahol is ügyvédként szívesen végigvezetjük ügyfeleinket a jogi ügyeken, a legbonyolultabb üzleti tranzakcióktól kezdve a legegyszerűbb eljárásokig.

 • Hogyan lehetek az Ön irodájának ügyfele?

  Kérjük, hívjon minket a +36 70 555 6611-as telefonszámon, és beszéljen munkatársunkkal, aki az Ön számára legkényelmesebb időpontban konzultációt egyezetet irodánk egyik jogászával. Az konzultáció során megbeszéljük közösen, hogy ügyvédi irodánk, hogyan tudja a legjobban képviselni Önt és ügyét.

 • Mit tegyek, ha kérdésem van?

  Felhívhatja irodánkat, vagy írjon nekünk e-mailt az ugyved[kukac]micskey.hu címre, ha bármilyen kérdése van az Ön ügyével vagy bármilyen más üggyel kapcsolatban. Igyekszünk legkésőbb a következő munkanapig válaszolni.

 • Mit várhatok Öntől?

  Számíthat arra, hogy tapasztalt ügyvédek állnak az Ön rendelkezésére. Ügyfeleink az irodánkat leginkább precizításunk, világos kommunikációnk és a szakmai proffeszionalitás melletti gyakorlatias hozzáállásunk miatt ismerik el. Megbízóink igénye felé értő figyelemmel fordulunk. A nyílt kommunikációt, valamint a határidők szigorú betartását munkavégzésünk alapjának tekintjük. Célunk, hogy egyértelműen tisztában legyenek jogi lehetőségeikkel, ahol is ügyvédként szívesen végigvezetjük ügyfeleinket a jogi ügyeken, a legbonyolultabb üzleti tranzakcióktól kezdve a legegyszerűbb eljárásokig.

 • Mit várnak el tőlem, mint cége ügyfelétől?

  Ügyfélként Ön dönti el ügyének általános irányát. Ügyvédként a mi feladatunk az, hogy jogi tanácsot adjunk az ügye előrehaladásának különböző lehetőségeiről, beleértve az egyes ügyekhez kapcsolódó előnyöket, hátrányokat és költségeket. Általában javaslatot teszünk, de a végső döntés az Öné lesz. Ezt követően jogi szolgáltatásokat nyújtunk az Ön utasításainak végrehajtásához.

  Szeretnénk, ha bízna abban, hogy itt vagyunk, hogy segítsünk Önnek a nehéz időkben, amelyek akkor merülnek fel, amikor perrel szembesülünk. Várjuk, hogy bármilyen kérdésével vagy aggályával forduljon hozzánk. Szeretnénk, ha őszinte és készséges lenne velünk, hogy a lehető legjobban fel tudjuk készíteni az esetleges tárgyalásokra.

 • Hogyan kapok tájékoztatást az esetemről?

  Tudjuk, hogy ügyfeleink többségének rendkívül szoros időbeosztása van, mégis szeretnének és fontos tájékozódni saját ügyeinek folyamatáról. Emiatt folyamatosan tájékoztatjuk Önt az Ön esetével kapcsolatos minden fontos frissítésről legtöbbször e-mailben, igény szerint telefonon, hogy mindig naprakész legyen.

  Azért vagyunk itt, hogy támogassuk Önt, képviseljük, védjük az ügyét. Nyomon követjük a zajló eljárásokat, figyelünk a részletekre és tájékoztatjuk Önt. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, kérem ne habozzon, keresse munkatársunkat. Szeretnénk, hogy maximálisan tisztában legyen a jogi lehetőségeikkel.

 • Mire számíthatok, ha az ügyem rendeződik?

  Ha az ügye lezárul elkészítjük az elszámolást, figyelembe vesszük az esetleges tényezőket, az előre megállapodott feltételek szerint (óra díj vagy általány díj, útiköltség stb.). Az elszámolási díjat ügyfeleink többsége elégedetten fogadja.

 • Bírósághoz kell fordulnom?

  Nem kell feltétlenül bírósághoz fordulnia. Ügyfeleink képviseletének folyamata során folyamatosan törekszünk a legköltséghatékonyabb megoldás elérésére. Figyelembe véve a bizonyítékok erejét az Ön ügyében, az Ön valószínűsíthető teljesítményét a feljelentés során, és a lezárás szükségességét. Az esetek többsége azelőtt rendeződik, hogy bíróság elé kerülne. Mindazonáltal rendelkezünk azzal a kiterjedt tárgyalási tapasztalattal, amely szükséges ahhoz, hogy magabiztosan kiállhassunk Ön mellett, tanácsot adhassunk, felkészíthessük a bíróságra, és ami a legfontosabb, hogy aktívan képviselhessük Önt a bíróságon.

 • Mennyi ideig tart ez a folyamat?

  Egy jogi eljárás időtartama esetenként nagymértékben változik, az egyes ügyek egyedi tényállása miatt. Sok tényező nem a mi kezünkben van, és gyakran a bírósági menetrend hatálya alá tartozik. Egy eljárás során több fejlemény is hozzájárulhat az ügy lezárásának felgyorsításához vagy késleltetéséhez. Gondoskodunk arról, hogy minden határidőt betartsunk, hogy a lehető leggyorsabb folyamatot biztosítsuk az Ön nevében.

Dr. Micskey Ügyvédi Iroda I Debrecen Jogi tanácsadásra van szüksége?

Mi meghallgatjuk a problémáját, majd ismertetjük a megoldás irányát és az együttműködés kereteit.