Adójog

adóoptimalizálás, adóhatóság előtti képviselet, jogi tanácsadás
Adójog

Egy ügyvédi iroda széles körű segítséget nyújthat vállalkozásoknak és magánszemélyeknek az adózási kérdésekben. Az adózási jogszabályok bonyolultak és folyamatosan változnak, ezért az adózási problémák megértésében és kezelésében sokat segíthet egy tapasztalt, nagy szakértelemmel bíró tanácsadó.

Milyen adójogi területeken tudunk segíteni?

  • Adótervezés: Értékeljük a vállalkozás vagy az egyéni adózási helyzetét, segítünk megtalálni a legoptimálisabb adózási stratégiákat és struktúrákat.
    Ez magában foglalhatja az adókedvezmények, illetékek, adómentességek és adóoptimalizálási lehetőségek kihasználását, hogy minimalizáljuk az adóterheket (pl. üzleti felvásárlások, ingatlan értékesítés, vagy megválaszoljuk mennyi adót kell fizetni ingatlan eladás után, vagy mikor nem kell fizetni.)
  • Adóviták és vitarendezés: Ha egy vállalkozás vagy magánszemély adóvitával vagy adóhatósági vizsgálattal szembesül, irodánk segíthet képviselni az érdekeiket. Szakértelmünkkel és tapasztalatukkal végivisszük a folyamatot, az adóviták és vitarendezési eljárások során, valamint a tárgyalásokon és az adóhatósággal való kommunikációban. Pl. Segítünk meghatározni az öröklési vagy ajándékozási folyamat során alkalmazandó adókulcsokat, adómentességi küszöböket és egyéb adózási szabályokat vagy tájékoztatjuk a feleket az egyenes ági öröklés szabályairól.
  • Adóstruktúrák és tranzakciók: Az ügyvédi iroda segíthet vállalkozásoknak az adóstruktúrák és tranzakciók tervezésében, például üzleti felvásárlásoknál vagy szerződések megkötésekor. Ez lehetővé teszi az adóhatékony üzleti tervezést és a kockázatminimalizálást.
  • Adóhatósági jogi képviselet: adóellenőrzések vagy adóhatósági bírságok esetén jogi védelmet és képviseletet biztosítunk.

Az adójog területén különösen nagy hangsúly érdemes fektetni a prevencióra. Figyelemmel arra, hogy valamennyi ügyfél számára az jelenti az ideális állapotot, ha jogkövető magatartására tekintettel nem kerül az adóhatóság látóterébe. 

Már az induló vállalkozások számára is ajánljuk a szakemberek bevonását döntéseik meghozatalakor. Az adójogi tanácsadás ellátása érdekében elengedhetetlenül szükségesnek tartjuk a vállalkozás működésének megismerését, amely alapján közösen tudjuk a kockázatokat felmérni, szükség esetén a rendszerben rejlő problémákat kiküszöbölni. 

Új és leendő ügyfeleink számára irodánk segítséget nyújt az adózással kapcsolatos – akár peres, hatósági – ügyekben, amely kiterjed számos iparág adózási kérdéseire is.

Segíthetünk adójogi ügyekeben? Várjuk szíves jelentkezését!

További tartalmak Szakterületek

Dr. Micskey Ügyvédi Iroda I Debrecen Jogi tanácsadásra van szüksége?

Mi meghallgatjuk a problémáját, majd ismertetjük a megoldás irányát és az együttműködés kereteit.