Compliance, megfelelés és működési kockázat kezelés

compliance szakjogász biztosítása
Compliance, megfelelés és működési kockázat kezelés

A compliance mivel magába foglalja a jogszabályoknak történő megfelelést, illetve a cég megfelelő működésének elősegítését is. E célok elérése érdekében a vállalkozásoknak működésük során folyamatosan különböző kockázatokkal kell szembenézniük, amely a változó jogi környezethez való alkalmazkodás területén még a legnagyobb cégek számára is nehézséget jelenthet.

Mit jelent a "compliance" kezelés?

A "compliance" egy olyan fogalom, amely a vállalatokban alkalmazott tevékenységekre utal, amelyek biztosítják, hogy a cég tevékenységei összhangban legyenek a vonatkozó jogszabályokkal, előírásokkal és belső szabályzatokkal. A compliance célja, hogy a vállalat megfeleljen a jogszabályoknak, minimalizálja a kockázatokat, és megőrizze a jó hírnevet és a bizalmat az ügyfelek, befektetők és a közvélemény előtt.

Minden üzleti tevékenység kockázattal jár, amelyeket vállalkozások – ideális esetben – előzetesen feltérképeznek, értékelnek és igyeksznek azokat elkerülni, vagy a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni, kezelni. E tevékenységet nevezzük kockázatmenedzsmentnek, amelynek célja, hogy az adott vállalkozás az azonosított kockázatokat kezelje, a lehető legkisebbre szorítsa, illetve azon részek tekintetében, amelyek nem kezelhetőek alternatív megoldásokat dolgozzon ki. 

Milyen "compliance" feladatokatban tudunk segítséget nyújtani?

  • belső ellenőrzések lefolytatása
  • belső szabályzatok kialakítása
  • visszaélés bejelentő rendszer felügyelete
  • peres, hatósági képviselet ellátása

Compliance területen számos ágazati szakemberrel – könyvvizsgáló, adószakértők stb. – dolgozunk együtt annak érdekében, hogy jelenlegi és új ügyfeleink érdekeit teljeskörűen képviselni tudjuk a probléma bekövetkezését megelőzően, illetve a bekövetkezést követően az illetékes hatóságok előtt is.

Amennyiben kérdése adódik, vagy valamely fenti szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, várjuk szíves jelentkezését!

További tartalmak Vállalkozásoknak

Dr. Micskey Ügyvédi Iroda I Debrecen Jogi tanácsadásra van szüksége?

Mi meghallgatjuk a problémáját, majd ismertetjük a megoldás irányát és az együttműködés kereteit.