Compliance, megfelelés és működési kockázat kezelés

Compliance, megfelelés és működési kockázat kezelés

A compliance mivel magába foglalja a jogszabályoknak történő megfelelést, illetve a cég megfelelő működésének elősegítését is. E célok elérése érdekében a vállalkozásoknak működésük során folyamatosan különböző kockázatokkal kell szembenézniük, amely a változó jogi környezethez való alkalmazkodás területén még a legnagyobb cégek számára is nehézséget jelenthet.

Mit jelent a "compliance" kezelés?

A "compliance" egy olyan fogalom, amely a vállalatokban alkalmazott tevékenységekre utal, amelyek biztosítják, hogy a cég tevékenységei összhangban legyenek a vonatkozó jogszabályokkal, előírásokkal és belső szabályzatokkal. A compliance célja, hogy a vállalat megfeleljen a jogszabályoknak, minimalizálja a kockázatokat, és megőrizze a jó hírnevet és a bizalmat az ügyfelek, befektetők és a közvélemény előtt.

Minden üzleti tevékenység kockázattal jár, amelyeket vállalkozások – ideális esetben – előzetesen feltérképeznek, értékelnek és igyeksznek azokat elkerülni, vagy a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni, kezelni. E tevékenységet nevezzük kockázatmenedzsmentnek, amelynek célja, hogy az adott vállalkozás az azonosított kockázatokat kezelje, a lehető legkisebbre szorítsa, illetve azon részek tekintetében, amelyek nem kezelhetőek alternatív megoldásokat dolgozzon ki. 

Milyen "compliance" feladatokatban tudunk segítséget nyújtani?

  • belső ellenőrzések lefolytatása
  • belső szabályzatok kialakítása
  • visszaélés bejelentő rendszer felügyelete
  • peres, hatósági képviselet ellátása

Compliance területen számos ágazati szakemberrel – könyvvizsgáló, adószakértők stb. – dolgozunk együtt annak érdekében, hogy jelenlegi és új ügyfeleink érdekeit teljeskörűen képviselni tudjuk a probléma bekövetkezését megelőzően, illetve a bekövetkezést követően az illetékes hatóságok előtt is.

Amennyiben kérdése adódik, vagy valamely fenti szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, várjuk szíves jelentkezését!

További tartalmak Üzleti támogatás

Készséggel állunk rendelkezésére! Segíthetünk valamiben?

Mi meghallgatjuk a problémáját, majd ismertetjük a megoldás irányát és az együttműködés kereteit.