Dr. Szilágyi Gergő

ügyvédjelölt
Dr. Szilágyi Gergő

Dr. Szilágyi Gergő Csaba ügyvédjelöltként dolgozik irodánkban. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakán folytatta, ahol 2020-ban szerzett diplomát.

Már egyetemi tanulmányai elején megmutatkozott élénk érdeklődése a jogi problémák felgöngyölítése és kutatása iránt, így már elsőévesen csatlakozott a jogtörténeti kutatócsoporthoz, ahol elsősorban a magánjog múlt századi kihívásait tanulmányozta. Ezt követően felvételt nyert a polgári jogi tanszék és a Debreceni Ítélőtábla által indított Jogi Klinika programba, ahol fél éven keresztül láthatott bele a bírói hivatás mindennapi működésébe.

A büntetőeljárás 2017-es megreformálása arra ösztönözte, hogy érdeklődését bővítve a polgári jogi mellett egy másik jogágban is elmélyüljön, így a hatályos büntetőeljárás legtöbb vitát kiváltó intézményét, a leplezett eszközöket kutatta. Tanulmányával a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar által szervezett Diákköri Konferencián első helyet szerzett, ezzel kvalifikálva magát az országos döntőbe. Az egyetemen tanult elméleti alapokat három és fél évig egy debreceni ügyvédi irodában, 2017-ben pedig a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányságon gyakorlati tapasztalatokkal is bővítette. Mindezek mellett aktív tagja volt az egyetemi közösségi és tudományos életnek, szekció titkárkánt részt vett büntető anyagi jogi és polgári eljárásjogi PhD-konferenciákon. A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszéke 2019-ben az év diákjának jelölte.

Jogi tanulmányai mellett a MLSZ Játékvezető Bizottsága által indított képzésen labdarúgó játékvezetői képesítést szerzett, majd egy napilapnál gazdasági újságíróként dolgozott. Az így szerzett tapasztalatait, új fajta szemléletmódját ügyvédi irodánk mindennapi munkája során is kamatoztatni tudja.

„Célunk, hogy ügyfeleink egyértelműen tisztában legyenek jogi lehetőségeikkel, ahol is ügyvédként szívesen végigvezetjük őket a jogi ügyeken, a legbonyolultabb üzleti tranzakcióktól kezdve a legegyszerűbb eljárásokig.”

További tartalmak Irodánk tagjai

Dr. Micskey Ügyvédi Iroda I Debrecen Jogi tanácsadásra van szüksége?

Mi meghallgatjuk a problémáját, majd ismertetjük a megoldás irányát és az együttműködés kereteit.